Dienstenheader

Het is niet voor iedereen weggelegd om zijn maandelijks budget op een effectieve manier te beheren. Sommige mensen hebben een gat in hun hand en geven het verdiende geld meteen weer uit. Toch is het goed om een zekere discipline aan te houden als je financieel gezond wilt blijven. Wij helpen u om de basisvereisten voor een effectief geldbeheer in te richten. Het budgetbeheer wordt aangevuld met geldtips om financiƫle problemen en schulden in de toekomst te vermijden.

Onze aanpak: Een overzicht maken van je uitgaven en inkomsten

Goed geldbeheer is een kwestie van inzicht hebben in uitgaven en inkomsten. Niet toevallig zijn meer en meer mensen sinds de crisis opnieuw begonnen met het huishoudboekje waarin ze al hun uitgaven en inkomsten in neer schrijven. Op die manier heb je een goed overzicht van wat je uitgeeft en van wat er binnenkomt. Het is pas als je weet hoeveel je uitgeeft dat je kan beginnen te kijken waar je kan besparen. Ons doel is om op basis van dit verworven inzicht een budgetplan op te stellen. Een vereiste in dit budgetplan is om ook te sparen voor uitgaven die op langere termijn noodzakelijk zijn zoals het vervangen van bijvoorbeeld een kapotte koelkast.

Uit de schulden blijven

Voor veel mensen met een laag inkomen is het moeilijk om uit de schulden te blijven. Het is natuurlijk moeilijker om financieel overeind te blijven als er minder inkomsten zijn. Toch hoef je niet te wanhopen als je tot deze categorie behoort. Net als in het rood gaan, kan ook in de schulden terechtkomen vermeden worden als je op enkele dingen let.

  1. Leen bewust
  2. Plan maand, kwartaal en jaaruitgaven vooruit
  3. Spaar 
  4. Vind balans tussen inkomen en kosten